30 Kasım 2011 Çarşamba




Deniz kıyısında bir ihtiyar taşçı kayayı yontmaktadır. Güneş onu yakıp kavurur. O da Allaha yakarır keşke güneş olsaydım diye. "Ol" der Allah. Güneş oluverir. Fakat bulutlar gelir örter güneşi, hükmü kalmaz. Bulut olmak ister. "Ol" der Allah. Bulut olur. Rüzgâr alır götürür bulutu, rüzgârın oyuncağı olur. Rüzgâr olmak ister bu kez. Ona da "Ol" der Allah. Rüzgâr her yere egemen olur, fırtına olur, Kasırga olur. Her şey karşısında eğilir. Tam keyfi yerindeyken koca bir kayaya rastlar. Ordan esen burdan eser, kaya banamısın demez! Bildiniz, Allah kaya olmasına da izin verir. Dimdik ve güçlü durmaktadır artık dünyaya karşı... Sırtında bir acı ile uyanır.... Bir ihtiyar taşçı kayayı yontmaktadır. .. "Amor Fati - Nietzsche " (Kaderini sev-belki seninki en iyisidir)


                                                                         ...

2 yorum:

Urfa Tutkunu dedi ki...

"Kaderini sev-belki seninki en iyisidir" Ne muhteşem söz. "Kadere karşı gelen başını örse vurup kırar" demişler. Sevmek en güzeli. Uzun zamandır görünmediniz, merak etmiştim.

Hammâr dedi ki...

teşekkürler cancazım beğenine ve düşüncene iyiyiz hamdüsenalar olsun dünya teranesinde yuvarlanıp gidiyoruz işte vuslata daim aŞk ile...